MENÜ NYIT
MENÜ ZÁR

Az 1870-es éveket idéző tájház bővítése csűrrel, az 1940-70-es éveket idéző lakóépület kialakítása

A Füzéri Várra vezető út mellett, a faluközpontban található a feltehetően a XIX-XX. század fordulóján épült lakóház a többszöri átépítés után nyerte el mai alakját. A hagyományos háromosztatú házra jellemző alaprajzi elrendezéshez kettős istálló-kamra helyiségek kapcsolódnak. Az egyszerű alaprajzi elrendezés középső traktusában – az eredetileg szabadkéményes konyha helyén - fürdőszoba, konyha őrzi a legutóbbi átalakítás nyomait. Az épület eredetileg egyedi kályhafűtésre létesült, a kémények nagyméretű téglából falazottak.

A szomszédos területen elhelyezkedő házzal együtt két különböző kort mutatnak be az ide látogató turistáknak. Mintha egy kisebb időutazáson vennénk részt, az 1870-es évektől eljuthatunk egészen az 1970-es évekig. A két korszakot a csűr épülete köti majd össze,térben és időben egyaránt.  A már jelenleg is működő Tájház eszközeinek és berendezési tárgyainak felújításával megpróbálják megőrizni értékeinket és átmenteni ezeket az utókor számára. Az „újkori” 1940-es, 70-es éveket idéző Tájház kialakítása során a háború utáni polgári életet szeretnék bemutatni a látogatóknak. Az épület restaurálását követően korszerű, a mai kor emberének igényeit kielégítő kiállítás lesz megtekinthető. A két tájház kettős funkciót fog ellátni: egyrészt növeli a látogatók településen eltöltött tartózkodásti idejét, másrészt a megismerkedhetnek a két különböző korszak építészeti megoldásaival, használati tárgyaival és az akkori emberek életével.